категорії: блоґ-запис

Еволюція БАРБІ-в

Останнім часом розвелось чимало шмарклів з приводу того, які всі мужчини каліки і ради на тім світі без жіночої спідниці не можуть дати. Якби я час від часу не виходив з хати, то може й повірив би, що половина точно неповносправні, ще частина – алкоголіки, що миють голову тільки коли попадуть під дощ, а решта вчилися в семінарії і ніякої цінності для жінки не становлять. Чи може мені хто-небудь дати відповідь на просте питання – хто ці бійці невидимого фронту, хто ті жінки, що перебувають постійно на барикадах, ведучи якусь тільки їм відому боротьбу проти чоловіків. Давайте зробимо короткий екскурс в минуле і згадаємо, з чого все починалося.

Зробив Бог землю, зробив Адама і,щоб не було йому нудно, зробив жінку. Тут можна згадати бородатий анекдот про те, що ребро – це кістка без кісткового мозку, але не будемо, бо ж ми маємо на меті з’ясувати, чому і за що треба поважати, леліяти і цілувати ручки нашій «слабкій половині». Отже, вже на початку, коли Адам ще не мав «Лєксуса» і вілли в Брюховичах, Єва таки вмудрилася скористати ребро. Мудра жінка би спинилася на тому і жила у своє задоволення, бо їжа сама лізла їй в рот, праня і малих спиногризів не було, – як на курорті в Чорногорії з путівкою аll inclusive. Аж ні – доскакалася Єва до того, що Всемогутній вніс деякі корективи, і двоє отримали депортацію з Раю на грішну землю.

     Зметикували жінки, що халява закінчилася і вигадали собі бути слабкою статтю, а котрі були не згодні з більшістю, то пішли в опозицію і стали Амазонками. Коли я задумуюсь над фізичною слабкістю наших чарівних половинок, то мимоволі пригадую олімпійські ігри і «дюймовочок», котрі тягають такі штанги, що в кращі часи нашої незалежності я стільки не важив. Надлюдською витривалістю відзначаються також «вічні» бабці. Вони постійно хворі, їм завжди найгірше, однак вони можуть з’їздити за тридев’ять кварталів в переповнених маршрутках з двома пересадками по кілограм огірків, бо в магазині біля дому на 25 коп. дорожче. Було б гріхом обминути і категорію «польових йогів». Це категорія жінок, що мають поле чи пай в колгоспі і вперто з року в рік засаджують його сільськогосподарськими культурами, залучаючи до захопливого процесу сапання, прополювання і викопування всю «дорогу родину», яка нудьгує в місті на асфальті. От тобі й слабка половина людства.

Продовжуємо. В новому амплуа стала жінка «берегинею», «хранителькою домашнього вогнища». Поняття збереглося і до наших часів. Якщо колись ця фраза сприймалася буквально: назбирати, принести дров, для підтримки родинного багаття, випрати шкури на ріці чи поміняти памперс з лопуха, то тепер процес зводиться до повороту ручки газової плити, натискання кнопки пралки, посудомийки, пульта телевізора чи кондиціонера. Коли давні чоловіки, ризикуючи життям, ходили добувати провіант, жінки теж мали шанси зайнятись чимось корисним, оскільки Александр Белл народився дещо пізніше. З полювання чоловіки в більшості випадків повертались зі здобиччю, бо такого поняття як «пропити пів мамонта по дорозі додому» людство ще не знало. Вся сім’я раділа, що в домі буде їжа, при чому давня жінка напевне не дивилася, в якій годині чоловік вернувся з полювання, і чим від нього пахне.

Історія пам’ятає немало випадків, коли жінки були винними у війнах та сутичках, починаючи з часів Кам’яної доби і закінчуючи павутинням інтриг сьогодення. Тільки в Троянській війні загинуло більше як 1 500 000 чоловік. Причина з часів Єви залишилась незмінною. Як кажуть французи – шерше ля фам. Найбільшою помилкою мужчин була поява у 18 ст. такого літературного напрямку, як Романтизм. Доти ще було терпимо, але коли почали виникати твори типу сопливих і наївних сучасних «мильних опер», де жінка виступає центром світу, повидлом у пампуху, мандаринкою на Миколая, червоною ниткою на руці в немовляти – одне слово, все зазначене разом взяте, – тут жінки пустилися берега. Кожна сіра миша без грошей, розуму, освіти, становища в суспільстві незмінно хотіла одружитись як мінімум з принцем на білому коні, а нині, з розвитком автомобілебудування – з олігархом на чорному «мустангу» марки «Форд». Кому скажете співати серенади? Пірсингованому чуду, що має шпака в голові, а на самій голові половину червоного та зеленого волосся, і живе з переконанням, що Шевченко з Хмельницьким і Сталіним разом Помаранчеву революцію робили?

До цього періоду вчені відносять виникнення повір’я, що кожен чоловік повинен виростити сина, збудувати дім і посадити дерево, а кожна жінка – знайти собі чоловіка, який з усіма цими пунктами міг би дати раду. В цьому вислові ключове слово «повинен». Чоловік мусить абсолютно все: працювати, заробляти купу грошей (саме купу, не менше), балувати, годувати, поїти, вигулювати найкращу, незрівнянну спортсменку, комсомолку і просто красуню – це його обов’язки. При цьому, жінки мають виключно права. Право на відпочинок, право на шопінг, право на пиляння чоловіка, право на самого чоловіка і на його вільний час, право на саме право і навіть право наліво. А як же повинності? Виявляється, їх немає, бо вона – «слабка стать» і народжена на світ лише для кохання.

Багато хто думає, що чоловіки тікали від панів, щоб податись на Січ і стати вільними козаками. Насправді вирішальну роль для втечі відігравала зла, примхлива, недалека жінка. От чому на Січі навіть закон був: коли хто приведе жінку — страчувати, а хто приведе на Січ пана – тому перепадала щедра винагорода.

Через нестачу віагри при королівських, царських, та ін. аптеках і постійні війни принців в ті часи рекордно поменшало, і на всіх катастрофічно не вистачало. Придумали тоді жінки, що зможуть замінити чоловіків у всіх справах. Стали з’являтися правительки по всьому глобусу. Направили так, що кудись як вид зникло козацтво, перевелись фараони (бо ж Клеопатра була останньою з них) і т.д. До чого ж, про таких правительок як правило ходять досить сороміцькі легенди, які із делікатності наводити не буду (Google вам в поміч). Навіть горда і нескорена Роксолана-Лісовська прийшла до влади таким зараз популярним методом (див.: «Практична Камасутра або Шлях до шоубзнесу» вид-во «Poplavsky Inkorporated»). Історія довела свою циклічність.

Навчилися жінки читати і масово почали ставати вченими, письменниками, лікарями, інженерами, винахідниками... Тут потрібно віддати належне, історія знає і навіть пам’ятає їх поіменно, не напружуючи архіви, бо таку кількість запам’ятати неважко. З’явилися поняття «емансипація» та «фемінізм». Тепер кожна жінка мала чітку мету – боротися за звільнення від своїх прямих обов’язків, не втрачаючи при цьому своїх привілеїв. «В муках будеш народжувати дітей і буде чоловік панувати над тобою», – це самі знаєте звідки. Чого ж жінки не поступаються нам місцем в громадському транспорті, не відкривають дверей, не пропускають уперед, не подають куртки чи плаща? Коли земля крутиться тільки навколо жінки і напрямок руху з нею попередньо узгоджений – вона задоволена, а коли щось не хочеться, не подобається, або просто немає настрою – це вже дискримінація за статевою ознакою. Можливо, «дорогенькі», саме через цю статеву відмінність вам і дається усе легше? Стати співачками, моделями, артистками, ведучими або просто дорогими ляльками на утриманні. Сталевар, шахтар, вантажник, муляр... Відчуваєте різницю між двома переліками? Трусити тим, що бозя дала, роздягтись для бігборда чи обкладинки куди легше, ніж бавитись в крота у шахті.

За період незалежності виникло хобі – їздити піднімати економічні показники інших держав в обмін на іноземну валюту. В той час любі, дорогенькі «берегині вогнищ» зробили Україну одним з найбільших експортерів проституції в Європі. Тепер нас знають не тільки завдяки Кличкам, Шевченкам і Лижичкам, вельми вам вдячні.

Як відомо – не жінка красить волосся, а пероксид водню. Із поширенням в маси цього препарату, з’являється секта блондинок. Характеризує їх життєвий принцип – немає мозку –нема проблем. Більшості імпонує такий стиль життя, хоча зустрічаються серед них і натуральні унікуми. (Їхній рух заслуговує на окрему статтю, то ж зупинятись не будемо).

Більшість сучасних «представниць сильної статі» думає про одне – як себе дорожче продати. Свою зовнішність, знання алфавіту, таблички множення, базу даних косметичних товарів, казки про Колобка та рукавичку... «Самодостатні» не дуже користуються популярністю, тому, щоб не дивитися правді в очі, живуть у віртуальному світі, який самі собі вигадали. У ньому немає ідеальних, достойних їхньої сяйволикої персони особин чоловічої статі. За таке ставлення до життя і за таких мужчин дякуйте передовсім своїм мамам і свекрухам, шановні панянки – це вони народили і виховали таких гомосапієнсів, що й вибирати нема з кого. Своїми стараннями вони одних зробили маминими синочками, других – геями, метросексуалами, а третіх ви й самі не хочете помічати. Ці треті набагато сильніші, розумніші й практичніше за вас, любі дами, але вам потрібні лише перші дві категорії, щоб на перекурах поплакатися подругам, яким безсенсовним є життя. І дарма говорять, що матері виховують дітей набагато краще – результатом жіночого виховання стало те, що 85% підлітків чоловічої статі, які знаходяться в тюрмах, виховувались в сім’ях без батька.

Незважаючи на вищевикладене, я однозначно за рівні права і за мир у всьому світі, але коли бачу примітивізм замішаний на хамстві, приправлений цинізмом і присмачений критичним поняттям типу «я ж жінка, мені все можна» – можу не стриматись. Таки чому й за що ми маємо поважати таких жінок? Тільки за те що вони жінки? Так вперто зомбують нас ціле свідоме (і не дуже) життя виховательки, няні в дитсадочку, вчительки у школах, ПТУ, коледжах, училищах, інститутах, родичі жіночої статі, мама, бабця, подруга, а згодом і дружина. Може досить? Справжня жінка не звинувачуватиме у своїх бідах чоловіків, і саме такій – справжній – завжди стрінеться «саме той» мужчина, якому буде з нею по дорозі.

 

NB Автор вихований у повноцінній галицькій сім’ї. Віруючий. Без комплексів. Психологічних травм від жінок у ранньому дитинстві не отримував.